Coronaregler for dig som hjælper

Coronaregler for dig som hjælper

Vigtigt!

Har du som hjælper symptomer på COVID-19, så skal du altid blive hjemme og sørge for at blive testet hurtigst muligt. 

Ved negativt svar
Er din test negativ, må du som hjælper gerne møde ind på arbejde. Det gælder også, selvom du evt. stadig har lidt snue eller lignende, fordi testen ikke viste tegn på COVID-19. En hjælper må gerne gå på arbejde med let snue og andre symptomer, hvis du vel at mærke er testet negativ for COVID-19.

Ved positivt svar
Er du som hjælper testet positiv for COVID-19, så må du først møde på arbejde igen, når du har været symptomfri i min. 48 timer.

Du har været i nærheden af en person med COVID-19
Som hjælper skal du, som udgangspunkt, ikke blive hjemme, hvis du har været i nærheden af en person, som er testet positiv for COVID-19. Det anbefales, at du bliver testet og er ekstra opmærksom på hygiejne i henhold til sundhedsstyrelsens coronaregler om hygiejne.

Til gengæld anbefales det, at du bliver hjemme, når du har været i tæt kontakt med en person, som er testet positiv for COVID-19, hvis:

  1. den smittede person er din samleverske, ægtefælle eller dit barn
  2. du har været i tæt kontakt med den smittede person dvs. ansigt-til-ansigt i mere end 15 min.
  3. du har været i tæt kontakt med den smittede person og selv skal testes for Covid19. 

Krav til testen, når du været i nærheden af en person med COVID-19
Når du har været i kontakt med en person, som er tæt på dig, og som er testet positiv med Covid19, så skal du få foretaget coronatesten 2 gangepå følgende tidspunkter:

  1. hurtigst muligt efter, at du har konstateret at have været tæt på en smittet person
  2. Testen laves igen efter 2 døgn.

Er testen negativ efter 2. test, så må du som hjælper påbegynde dit arbejde igen – dog forudsat at du ikke har eller oplever symptomer.

Gør dit team opmærksom på COVID-19
Hvis du som hjælper bliver testet positiv for COVID-19, så skal vi hos Focus People give dit team besked, så de andre i teamet, der har overlappet eller været tæt på dig, også bliver testet. Ligeledes skal borgeren, der har været tæt på dig og de andre i teamet, testes.

Hvis du som hjælper ikke har været på vagt den sidste uge op til en positiv test, så bør der ikke være en risiko for, at resten af teamet eller borgeren er smittet. Inkubationstiden er typisk 5-7 dage, men kan dog varer fra 2-12 dage.

De hjælpere på teamet, som har været i kontakt med en smittet hjælper behøver ikke blive hjemme, medmindre den raske hjælper og den smittede hjælper har været i tæt ansigt til ansigt kontakt i mere end 15 min.

Se reglerne overfor, når du har været i nærheden af en smittet person

Regler i forbindelse med ferie
Som hjælper har du lov til at rejse på ferie i udlandet, så længe du overholder retningslinjerne for tilladte rejsemål. Hvis du vælger at rejse til et land, som har indrejseforbud (og hvor alle ikke-nødvendige rejser frarådes), så skal du i 14 dages karantæne, når du kommer hjem – og det er for egen regning.

Regler ved coronaudbrud på dit barns skole
Er du forælder og har et barn, som bliver sendt hjem fra skole eller daginstitutionen på grund af corona, så gælder de almindelige regler for retten til barnets 1. sygedag i henhold til din ansættelseskontrakt. Langt de fleste ansatte hos Focus People har ret til barnets 1. sygedag, hvorimod ingen har ret til barnets 2. sygedag. Det er vigtigt at være opmærksom på, om du har været ansat længe nok til at få barnets 1. sygedag.

Regeringen arbejder på et udspil, der skal hjælpe forældre med børn på coronaramte skoler og institutioner herunder forslag til 10 dage med sygedagpenge. De nye regler er endnu ikke vedtaget.

Læs mere om de opdaterede coronaregler på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Her finder du en række nyttige foldere

Til dig, der har symptomer på COVID-19

Når du er smittet med coronavirus skal du

Håndhygiejne

Til dig, der er nær kontakt til en person, der er testet positiv for ny coronavirus