Info til alle hjælpere

Info til alle hjælpere

Der er nyt fra sundhedsstyrelsen i forhold til COVID-19 – bl.a. at personale i sundheds – og ældresektoren har en særlig og skærpet forpligtelse til at være opmærksom på symptomer. Læs nedenstående link – VIGTIGT!

https://www.sst.dk/da/Nyheder/2020/Hvordan-skal-sundheds--og-aeldresektoren-hindre-smittespredning-med-COVID-19_

Hovedpunkterne er:

  1. Hvis du har symptomer – også selvom de er milde, så skal du ikke tage på arbejde og du skal først møde op på arbejde igen, når du har været rask / symptomfri i 48 timer.
     
  2. Hvis du har mistanke om, at du har været i kontakte med en potentiel smittet (også indenfor tæt familie) eller været ude og rejse, så skal du blot være ekstra opmærksom på symptomer, såkaldt selvmonitorering. Du må stadig gerne tage på arbejde, så længe du er symptomfri. Der kræves ikke længere 14 dages karantæne blot ved mistanke.
     
  3. Særligt for kritisk sundhedspersonale (såsom respiratorhjælper) – hvis du har symptomer på COVID-19, så kan du indkaldes til podning med henblik på at afklarer om COVID-19 er årsagen.
     
  4. Vær stadig ekstra obs. på god håndhygiejne, sprit dørhåndtag/synlige overfalder mv. af, hold afstand, luft ud – dvs. pas på dig selv og andre.

Hvis ovenstående information ikke er tilstrækkelig om, hvorvidt I skal møde op på arbejde, så henviser vi til, at I ringer til egen læge eller Corona hotlinen 70 20 02 33

Og husk altid, at give information til os, såfremt I bliver sygemeldte.

Er I i tvivl om det mindste i forhold til jeres ansættelsesforhold, så ring til os på tlf. 22 333 112